ВМРО представиха кандидата си за кмет в Шумен.
ВМРО представиха кандидата си за кмет в Шумен. / dariknews.bg
Доц. Стефан Минков е кандидатът за кмет в Шумен, когото издигат от ВМРО. Той бе представен днес от областния координатор на партията Деан Станчев и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. 

Доц. Минков е председател на общинската структура на ВМРО в Шумен, предподавател е по история в Шуменския университет. 

Той представи управленската програма, с която партията се явява на местния вот в Шумен. 

В нея са заложени 3 основни принципа -  Народът е суверен на властта, Патриотизъм и патриотично образование и Сигурност и спокойствие, обясни доц. Минков. 

На база тези принципи ние изградихме програма със 7 приоритета, сред които облагородяване на градската среда, развитие на туризма, подкрепа за млади семейства и семеен бизнес, борба срещу корупцията и намаляване на бюрокрацията, ще обърнем внимание на селата и ще приближим властта и гражданите, разясни кандидатът за кмет на ВМРО.

Доц. Минков обяви, че ако стане кмет, 365 дни след началото на мандата ще да организира обществено допитване и ако на него не получи одобрение за работата си, ще подаде оставка.

Областният координатор Деан Станчев посочи, че партията ще участва в изборите за кмет и общински съветници в 10 населени места. Кандидат за кмет и отделна листа издигат във Велики Преслав, където ще се бори Емил Енчев. На другите места ще имат или собствен кандидат, или ще подкрепят такъв. 

В Шумен листата е сериозно отворена за гражданска квота, посочи Станчев. Той допълни, че ще се стремят в нея да има достойни хора с опит и добави, че ще бъде водачът й. 

Имам усещането за сериозен добър резултат. Кандидатът ни е образован и умен човек, доказал се в своето поприще. Един от малкото в национален мащаб с подобна биография и кариера. Твърдо вярваме, че в политиката решенията трябва да се взимат от умни и образовани хора, а не от първични илитерати, които случайно са попаднали във всеки изборен орган, каза  Ангел Джамбазки.  

С него и с листата от съветници очакваме сериозен резултат, който после ще ни даде възможност да бъдем част от управлението на общината и да поставяме важните за хората въпроси. Нашето участие в политиката преследва само това - решаване на въпроси както може, допълни той.