/ DarikNews.bg
Абитуриенти зарадваха с празнични подаръци потребители в Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен. Инициативата е на дванадесетокласниците от СУ „Панайот Волов“.

DarikNews.bg

"Подготвили сме пакети с плодове, сладкиши и най-важното - картички, с които искаме да отправим своите послания към всички в Дома", разказа Яни Гривов от 12 А клас. Искаме да им пожелаем да са здрави и да се пазят и се надявам да не се чувстват сами на празниците", допълни той.

DarikNews.bg

Класният им ръководител Мария Желязкова обясни, че това не е първата подобна инициатива, като досега редовно са провеждали благотворителни базари в подкрепа на различни каузи.

DarikNews.bg

Заради невъзможността да се провеждат такива кампании обаче те решили да дарят с радост възрастните хора от дома. Идеята за даряване на възрастните хора в дома „Д-р Стефан Смядовски“ е далеч по-лична за Емине Ибрям.

В дома е неин близък, възрастен мъж от Тимарево, който се е грижел за нея като малка. Бях около 6-годишна и когато нашите родители бяха на работа, дядо Крум идваше, взимаше ме от детската градина и ни гледаше, палеше ни печката.

DarikNews.bg

"Имам хубави спомени, дано се видим скоро, пожелава си момичето. Доскоро те го посещавали, но заради пандемията от коронавирус - свижданията в здравните и социални заведения са забранени.

Важно е да има една подкрепа за възрастните хора, които да далече от своите близки в тези светли празници и да почувстват подкрепата на всички", каза директорът на Дома Милена Събева.

DarikNews.bg

Тя коментира, че потребителите са изключително щастливи от такова внимание, защото им е болно, че са далеч от близки и роднини. "Тези невероятни деца с тази инициатива ще им стоплят душите и ще им създаде уют за празниците", допълни Милена Събева.