/ ОДМВР Шумен
Възпитаници на Детски център „Многоточие“ бяха на гости в полицията. 

Безопасност на пътя: Урок в първия учебен ден (СНИМКИ)

Служители на ОД на -Шумен запознаха децата с работата на полицията, безопасността на пътя, в училище и в дома. В една от лабораториите по криминалистика към областната дирекция децата научиха от Добромир Дойчинов  как се правят полицейски регистрации, как се свалят отпечатъци и за какво служат. 

Малчуганите разгледаха полицията и се запознаха с работата на униформените.
ОДМВР Шумен

В дежурната част на областната дирекция разговаряха с оперативния дежурен полицай  и научиха кога и при какви случаи се търси помощ на телефон 112. Униформени им напомниха в опасни ситуации да не се колебаят и да набират спешния телефон.

Ст.инспектор Димитър Абрашев от „Охранителна полиция“ им припомни да бъдат изключително внимателни и предпазливи когато говорят с непознати - на улицата, по телефона, да не разказват къде живеят, да не се качват в автомобили на непознати.

Малчуганите разгледаха полицията и се запознаха с работата на униформените.
ОДМВР Шумен

Посещението в полицията завърши с беседа по пътна безопасност. Инсп. Илия Господинов от сектор „Пътна полиция“ подсети децата от детския център, че при пътуване в автомобилите трябва да поставят предпазни колани, да не излизат внезапно на пътното платно когато играят, да пресичат само на обозначените места.

Малчуганите разгледаха полицията и се запознаха с работата на униформените.
ОДМВР Шумен

 Научиха, че пътните полицаи имат задължение да осигуряват безопасността на движението. На учениците бяха показани полицейски автомобил, стоп палка, бадж, радиостанция и останалите атрибути. Беше пояснено за какво служи всеки един от тях.

Децата научиха, че за всяко нарушение на ЗДвП се предприемат мерки, предвидено е наказание, а за някои нарушения на децата отговарят техните родители.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари