Почивна станция Балчик
Почивна станция Балчик / Пресцентър на Община Търговище
Почивна станция Балчик
93920
Почивна станция Балчик
  • Почивна станция Балчик
Повече от 300 пенсионери и над 260 деца и ученици с изявени дарби от Търговище ще летуват на морето тази година с помощта на местното общинско ръководство. Възрастните ще заплащат по 16.80 лева на ден за пълен пансион, а всяко дете ще доплаща само по 5 лева на ден. Освен своята база в Балчик, общинското ръководство осигурява безплатен транспорт, спасители и медицински персонал.
Първи от летния отдих на преференциални цени ще се възползват пенсионерите от Търговище, като първата смяна за тях започва на 22 юни. Останалите две смени - с по 100 места във всяка, ще бъдат през септември.
Децата и учениците с изявени дарби, получили награди на различни форуми, ще имат на разположение 4 смени. Те са от 27 юни до 17 юли. В групите са включени ученици от различни училища, участници в клубове, формации и читалищни състави.
Списъците с 264 деца са изготвени от ръководителите на съответните звена. Към всяка група ще има и преподаватели.
Община Търговище задели 25 000 лв. в бюджета си за стимулиране на младите таланти в различните области. Всяко дете ще доплати по 5 лв. на ден за ваканцията на море. Останалата издръжка за пълния пансион, който включва четири хранения на ден, нощувки, спасители, медицински персонал и транспорт се поема от общинското ръководство.
Тази година от морска почивка на преференциални цени ще могат да се ползват и гражданите. За деца до 3 годишна възраст почивката е безплатна, а всички останали ще заплащат по 21 лева за пълен пансион.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.