ЧТК :  Можем да доставяме минимални количества газ на ТЕЦ-Шумен не по-рано от януари 2011 г.
ЧТК : Можем да доставяме минимални количества газ на ТЕЦ-Шумен не по-рано от януари 2011 г. / Dariknews.bg

В позиция, изпратена до Дарик „Черноморска технологична компания" завява, че количествата газ, които компанията може да осигури на ТЕЦ-Шумен са минимални и чисто технологично това не може да се случи по-рано от януари догодина. В писмо от комапнията заявяват, че по-рано днес са били изненадани с молба от страна на кмета на Шумен и изпълнителният директор на „Топлофикация " инж. Христо Христов за доставка на количества природен газ за нуждите на топлинното дружество. От ЧТК  заявяват, че подобна възможност е била обсъждана преди два месеца. Поискани са били минимални количества природен газ в рамките на договорените между „ЧТК" и националния доставчик „Булгаргаз"  за подгряване на основното гориво мазут, а не за осигуряване на нормалното топлоснабдяване на града.

„Днес с изненада установихме, че е планирано спиране на газоподаването към „Топлофикация"- Шумен, което за съжаление е твърде кратък срок за подписване на договор за доставка на природен газ, както и за монтиране на съответните измервателни уреди от страна на „ЧТК" АД, се казва в позицията на компанията. 

„Заявихме принципното съгласие да помогнем на „Топлофикация"- Шумен, но реалната доставка може да започне от средата на месец януари 2011г., и то в рамките на количествата договорени между „ЧТК" АД и „Булгаргаз" ЕАД. Обсъждана е възможността за доставка на количества единствено и само за подгряване на основното гориво мазут, а не за доставка на  количества необходими за нормалното топлоснабдяване на града", подчертават от компанията.