/ netinfo
Легитимността на старото ръководство на БСП в Шумен е препотвърдена, съобщиха от левицата в писмо до медиите.

"Снощи се проведе извънреден пленум на БСП по повод скандалните твърдения на някои от членовете на състава му за подмяна на сега действащото ръководство. На заседанието са присъствали 22 от общо 41 членове на общинския партиен съвет.

Пленумът е абсолютно легитимен, а решенията му – безспорни", увериха от ръководството на левицата.

Според разпространеното писмо присъстващите са констатирали, че решенията взети на предишния извънреден пленум от 19 април, на който беше „сменено“ изпълнителното бюро на партията са нелегитимни и не произвеждат твърдените в медийното пространство действия.  С това решение на практика е препотвърдена легитимността на старото ръководство на БСП в Шумен.

Пленумът също така е направил промени в ръководния състав. От общинския съвет е изваден бившият кмет Красимир Костов, който беше обвинен от съпартийците си, че е основен двигател на опита за преврат.

Освен това на Красимир Костов е наложена една от най – тежките възможни мерки за въздействие по чл. 12 от устава на БСП, според който временно се отнемат правата за заемане на ръководни длъжности на партията, както и правото да се кандидатира за такива постове в рамките на една година. На провелото се заседание е присъствал и член на Националния съвет на партията, изпратен специално по повод появилите се спекулации и тяхното потушаване.

Всички решения са взети с 21 гласа, колкото е изискването по устав, подчертаха членове на ръководството. Едно от по – важните също така е, че е насрочена конференция на която да бъде направен анализ на политическото и организационно състояние на партията. Предстой в най- скоро време да бъдат оповестени и останалите съществени за партията решения, взети на провелото се снощи заседание.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.