Николай Калев представи причините за извънредните мерки
Николай Калев представи причините за извънредните мерки / Деян Герговски

Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП в Шумен е било обновено, като членовете му освободени, съобщи социалистът Николай Калев на пресконференция днес.

Общинският председател на партията остава Веселин Пенчев, който е избран от конференцията. Калев посочи, че са готови да работят с него, а като опция определи и Пенчев да подаде оставка.

Николай Калев поясни, че до извънредното заседание се е стигнало, за да се сменят стилът и методът на работа на сегашното ръководство на БСП в Шумен.

Като мотиви той посочи слабите изборни резултати и неизпълнените ангажименти към избирателите.  Калев посочи, че сред приоритетите на новото ръководство е да се стабилизира партията. 
 

11 номинации за кандидат-депутати издигна БСП-Шумен
netinfo

Междувременно от БСП излязоха с писмо, че към момента, легитимно избраното изпълнително бюро на БСП – Шумен, е функциониращо и изпълнява своите задължения. В писмото се посочва, че на събранието са присъствали хора, които не са членове на БСП  - Владимир Иванов и Христо Николов, изключени от БСП, както и Мирослав Желев, който е член на партията, но не и на Общинския съвет.

Всички други твърдения са неверни и заблуждаващи, посочват в документа социалистите. В писмото е посочено още, че по този начин се цели разцепване на партията.

Николай Калев представи причините за извънредните мерки
dariknews.bg


В новото ръководство на ИБ на Общинския съвет на БСП на мястото на старите 11 члена влизат нови 15 - Анатоли  Стоянов, Борислава Борисова, Веселин Ангелов, Генчо Гатев, Данаил Милков, Златка Живкова, Мариела Великова, Марин Занков, Николай Калев, Николай Недеков, Павел Караиванов, Русанка Петрова, Светлозар Василев и Станислав Бачев.

Документите за проведеното извънредно заседание пък ще бъдат изпратени на централното ръководство на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари