/ Dariknews.bg, архив
Ще сезираме главния прокурор Сотир Цацаров по казуса с билета от 1 стотинка в Търговище. Това каза на пресконференция председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи и Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ) Магдалена Милтенова, цитирана от БГНЕС.

1 стотинка за билет в градския транспорт в Търговище

„Това е незаконно. Това означава, че държавата изцяло ще финансира превоза, което е източване. Ще сезираме главния прокурор, агенцията за обществени поръчки, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисията за защита на конкуренцията”, заяви Милтенова и добави, че ще поискат държавата да се намеси там, където общините се държат като местни феодали.

„За всяка една община, която обяви такава обществена поръчка, ще бъде сезирана главната прокуратура и всички институции. Битката, която започваме сега, ще бъде докрай. Няма да отстъпим от нито едно наше искане“, заяви Милтенова.

Автобусни превозвачи започват безсрочен ефективен протест на 18 февруари, ако проблемите на сектора не бъдат решени. Този път няма да подреждаме автобуси, а ще спрем превозите в цялата страна, заяви Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Организаторите на недоволството са информирали за намеренията си премиера Бойко Борисов и министрите на транспорта и икономиката. Едно от основните им искания е криминализиране на нерегламентираните превози.
 
Автобусният бранш настоява ТОЛ системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.