сграда полиция Шумен
сграда полиция Шумен / Dariknews.bg

В ОДМВР Шумен е получено писмо от Татяна Димитрова от град Търговище. Тя благодари на служители от ОДМВР Шумен, които са помогнали на 83-годишния й баща на 09.09.2019 г. В писмото си пише, че на 09.09.2019 г. в продължение на няколко часа са го издирвали на територията на град Търговище. По-късно са получили обаждане от ОДМВР Шумен и е дошла да прибере баща си от главен път София – Варна край село Градище.

Писмото си завършва с думите – „ Полицай Кръстев от КАТ Шумен беше останал на място с баща ми, докато дойдем да го вземем и отношението му беше изключително човечно. Благодаря и на останалите, с които не успях да се срещна. Пожелавам Ви много здраве и успехи!“

Ето как е достигнато и до добрия финал на този случай:

На 09.09.2019 г. около 18:40 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал за възникнал пътен инцидент край пътен възел „Белокопитово“ с моторно превозно средство, което е самокатастрофирало.  На място са е изпратен автопатрулен екип на  РУ Шумен, съставен от младши инспекторите Златко Георгиев и Димитър Димитров – служители в група „Охрана на обществения ред“, както и младши инспектор Симеон Кръстев – младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР Шумен.

В посочения район не е открито превозното средство и служителите с двата автомобила предприели обход по главен път София – Варна.

На земен път край главния път забелязали лек автомобил „Фиат“, с търговищка регистрация, а край него възрастен мъж. Установили самоличността му  - 83-годишен от град Търговище. Младши инспектор Симеон Кръстев останал на място, докато бъде взет от близките си.

 


...