Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница" ще бъде обявено днес от 8.00 часа. Това е каза кметът на областния град Любомир Христов на импровизиран брифинг, преди откриването на обновената база за шах на ул. "Панайот Волов" в града, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

По думите му това ще позволи съкращаване на процедурите за избор на изпълнител за възстановяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносната система "Мътница". Бедственото положение ще бъде със срок на действие седем дни.

Христов е уточнил, че необходимите средства, в размер на 370 хил. лв. за изпълнение на дейностите в квартала, вече са осигурени, допълват от общинския пресцентър.

Жители на кв. "Мътница" в Шумен, на пресконференция в пресклуба на БТА преди дни казаха, че ще продължат с протестните си действия, заради проблемите с водоснабдяването в квартала. Основните им искания бяха там да бъде обявено бедствено положение и да бъдат предприети спешни мерки, свързани с възстановяване на дълбок сондаж, част от водопреносната система "Мътница".
БТА