Автомагистрала Хемус е затворена, 9 села в Шуменско са без ток
Автомагистрала Хемус е затворена, 9 села в Шуменско са без ток / Dariknews

Въведени са временни забрани за движение на моторни превозни средства по автомагистрала „Хемус", главен път Русе-Варна в участъка от град Нови пазар до границата с Варненска област, както и третокласните пътища в северната част на област Шумен. От полицията препоръчват да не се предприема пътуване по всички четвъртокласни пътища в северната част на област, както и по главния път Силистра-Шумен.

За контролиране на въведените ограничения са изградени контролни пропускателни пунктове на пътната връзка на главен път Русе-Варна и АМ "Хемус" край град Шумен, на пътния възел за град Каспичан на АМ "Хемус" и на главен път Русе-Варна край град Нови пазар.

9 населени места са без електричество в област Шумен. Без ток са селата Новосел, Средня, Черенча в община Шумен, Хърсово, Пет могили, Ружица, Каравелово в община Никола Козлево, както и с. Долина и кв."Кус" в Каолиново.

През денонощието екипи на Гражданска защита са реагирали на няколко сигнала за опасно надвиснали висулки, паднали дървета и закъсали автомобили. Екипите са изтеглили закъсала, между селата Хитрино и Каменяк, линейка, както и микробус превозващ хляб. Превозното средство е закъсало по пътя Шумен - Каолиново край село Върбяне.

-11, 7 градуса е температурата на въздуха в момента, това е минималната измерена температура в Шумен тази сутрин, съобщиха за Дарик от шуменската Хидрометеорологична обсерватория. В момента вали сняг, духа умерен североизточен вятър. Снеговалежа ще продължи през целия ден. Максималната очаквана температура днес е -10 градуса.

Според синоптиците в следващите два дни валежите ще спрат, вятърът ще утихне, но температурите ще продължат да се понижават и максималните ще достигнат - 16 градуса.