Артур Алтунян ще е и водач на листата.
Артур Алтунян ще е и водач на листата. / dariknews.bg
Адвокатът Артур Алтунян ще е кандидатът за кмет, издигнат от Коалиция "Демократична България". Той бе предствен днес от лидера на ДСБ в Шумен Васил Тодоров и председателя на ПП "Да, България" Пламен Петров. 

Трябва да дефинираме каква ще е тази кампания - дали ще е състезание кой да седне в стола на шуменския градоначалник, дали ще бъде състезание по най-добре казани и сладки обещания, които след това няма да се изпълнят. Коалиция "Демократична България"  смята, че тези обещания не трябва да са обещани, а избор на политики и капацитет за тяхното изпълнение. 

Те са свързани не само с личните качества на един или друг кандидат, а въпрос на екип. 

ДБ като ясна визия застава с ясен избор пред шуменци - с кандидат, утвърден със своя професионализъм и опит, каза Васил Тодоров. 

Дълго време стоях настрани от политическия живот и искрено ви казвам, че не се чувствах подготвен нито професионално, нито житейски за това. Сега съм уверен в това, което правя. За мен това е един политически проект, който получи голям кредит на доверие на изборите за европейски парламент и мисля, че той тепървa ще отвоюва място на политическата сцена, каза самият Алтунян. 

Ще заложим на повече експертност при взимането на решения. Решения, които, според нас, трябва да бъдат взети информирано от нас, избраните да правим това. 

Един от начините това да се случи е гражданите да бъдат в по-голяма степен информирани. Тази информираност би ни помогнала да вземем по-рационални решения. Това не е принцип, който измисляме, той работи в цяла Европа, заяви той.

Артур Алтунян добави, че водеща в управлението на общината трябва да е ролята на Общинския съвет, като се залага на експертното начало. 

Контролът, осъществяван от гражданите, трябва да бъде още по-засилен - по всички демократични начини, допълни той. 

Търсим хора съмишленици, образовани, експерти в своята област, които дълго време са непотърсени. Това е профилът на избирателите, които търсим - хората, които да вземат участие във вземането на решения, посочи Алтунян.   

Артур Алтунян е на 44 години, женен, с две деца. Бил е един мандат общински съветник от Движение "Гергьовден" през 2007-2011.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари