Мбал
Мбал / Dariknews.bg
Алкомет АД направи дарение на МБАЛ-Шумен.  В Операционна зала на отделението "Уши, нос, гърло" бяха показани новите придобивки. 

 

Алкомет АД дари техника за над 60 000 лева на КОЦ-Шумен


Това са  високотехнологичен диоден лазер с две оптики за ендоскопска хирургия и приставки за операции на нос, гърло, ларинкс и др. Той струва 48 000 лв.
Началникът на отделението д-р Красимир Бозов обясни, че апаратът позволява да достигане до места, до които преди се достигаше с външни разрези. Може да бъде прилаган и за ушна хирургия, както и за ларингиална хирургия. Удобен за стенози на трахеята и гръкляна.

Мбал
netinfo


Такъв клас техника ни позволява да работим съвършено прецизно, допълни той и посочи, че ще се използва и за интервенции за разширение на слъзните пътища, както и за частично премахване на сливици за проблеми при хъркане.

Дариха ново медицинско оборудване на родилното отделение

Мбал
Dariknews.bg

Самият дарител - Фикрет Индже, отбеляза, че също е бил пациент на д-р Бозов и заяви, че се радва за възможността да помогне на свои ред.

Част от дарението е и артроскопска помпа Страйкър. Тя е предвидена за Ортопедотравматологично отделение, а стойността на апарата е 1000 лв.

Два 12-канални ЕКГ апарата получава Спешно отделение. Тяхната стойност  е 6000 лв.

Двата модерни кардиографа, които бяха закупени благодарение на  вас позволяват потокът от хора да се обработи изключително бързо. Още веднъж благодаря, това за пациентите е нещо прекрасно, отбеляза началникът на отделението д-р Петко Загорчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.