„Алкомет с награда True Leaders
„Алкомет с награда True Leaders / netinfo

„Алкомет" АД бе отличено с наградата True Leaders. Компанията получи престижния приз на специална церемония, на която за първи път у нас ICAP Group отличи фирмите, показали изключителни постижения и напредък през 2012 година.

Събитието се състоя на 2-ри декември в зала Rainbow Plaza в София с участието на повече от 180 мениджъри от българския бизнес, както и председатели на търговски камари и държавни организации.

Наградата бе връчена на изпълнителният директор на "Алкомет" АД - Хюсеин Йорюджю, от заместник-председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - Петко Димитров.

Отличените в категорията True Leaders трябва да отговорят едновременно на четири критерия - да бъдат на първо място в техния сектор, да са сред 300-те най-печеливши компании по EBITDA, да са с висок кредитен рейтинг и да са увеличили броя на персонала си.

"Алкомет" АД заслужено покрива всеки един от критериите защото: като лидер в сектора за производство на изделия от метал, отчита висока печалба и е една от най-печелившите компании по EBITDA, както и увеличава броя на служителите си до 812 служители, за 2012 г.

Общо 71 компании, от различни сектори на българската икономика бяха удостоени с почетната награда на ICAP Group, която е една от най-успешните Групи за бизнес услуги в Югоизточна Европа, със силно присъствие в България, Гърция, Румъния, Сърбия и Кипър. ICAP Group е и единствената компания в този регион, одобрена като „Агенция за кредитен рейтинг" от Европейската служба по ценните книжа и борсите.