37 000 лв. за ремонти на здравни кабинети в учебните звена
37 000 лв. за ремонти на здравни кабинети в учебните звена / netinfo

Здравните кабинети в училищата и детските градини в община Шумен са ремонтирани и заредени с медикаменти и консумативи, съобщиха от пресцентъра на общината. През лятото и в началото на учебната година бяха ремонтирани 16 кабинета в училищата и детските градини в Шумен. За извършените ремонтно-строителни работи и подмяна на оборудване в кабинетите от общинския бюджет бяха заделени 9 630лв. В част от кабинетите, които бяха ремонтирани основно през миналата година, през тази есен са подменени подови настилки, бойлери, закупени са нови масички за стирилизатори, бюра, столове и друго оборудване.

Медицинските шкафове в кабинетите са заредени с всички необходими медикаменти, консумативи, дезинфекционни материали. 43 здравни кабинета работят в училищата и в детските градини на община Шумен. Учениците и децата разчитат на компетентната помощ на 51 медицински специалисти - 12 фелдшери и 39 медицински сестри.

През тази година община Шумен закупи работно облекло за персонала на здравните кабинети на обща стойност 2 300лв. За цялостната издръжка на медицинските кабинети в училищата и в детските градини в бюджета на oбщината за 2007г. са предвидени 37 570лв.