19-годишен уби мъж в квартал „Въбел на Търговище
19-годишен уби мъж в квартал „Въбел на Търговище / DarikNews.bg, архив
19-годишен уби мъж в квартал „Въбел" на Търговище
55951
19-годишен уби мъж в квартал „Въбел" на Търговище
  • 19-годишен уби мъж в квартал „Въбел" на Търговище

46-годишен мъж е бил убит тази нощ в Търговище. Като извършител е заподозрян и задържан 19-годишен младеж, който е познат на полицията с извършени от него преди време кражби.

Около три часа тази сутрин в дежурната част на областната дирекция на МВР в Търговище е получен сигнал, че на улица в кв. „Въбел" е намерен мъж в безпомощно състояние. При пристигането на дежурния екип на Центъра за спешна медицинска помощ е било установено че мъжът е починал.

По-късно, по намерените у него документи жертвата е била идентифицирана - 46-годишен мъж с инициали И.М. жител на село Подгорица, Търговищко.

След проведените оперативно издирвателни действия, полицаите установили, че два часа по-рано, в близост до мястото където е бил намерен трупа, е възникнал скандал. 19-годишен младеж с инициали Т.Д. от квартал „Въбел" е нанесъл удари в главата на мъжа, вследствие на което той е починал. Тялото е било откарано в многопрофилната болница в Търговище където е било аутопсирано от съдебния лекар Владимир Горанов. Според него, мъжът е бил ударен само веднъж, но тъй като е употребил алкохол, не е могъл да запази равновесие и е паднал, като си е ударил главата в асфалта. Това е причинило мозъчна контузия и мозъчен кръвоизлив.

Задържаният младеж е познат на полицията с извършени от него преди време кражби. По случая е образувано досъдебно производство.