1800 дози канабис иззе полицията в Търговище
1800 дози канабис иззе полицията в Търговище / Борислав Курдов, архив

За два дни служители на сектор „Криминална полиция" на полицията в Търговище установиха и иззеха от трима мъже в Търговище около 700 грама канабис, равняващо се на близо 1800 единични дози, като по този начин е предотвратено тяхното разпространение.
Първи с канабис е бил хванат 19-годишен младеж в междублоково пространство на квартал „Запад" в града. Той държал в себе си 0.66 грама суха тревиста маса. На същото място няколко часа по-късно при проверка е било установено че 21-годишен мъж държи у себе си 49 грама канабис.
По-сериозно количество от наркотика е било иззето от 42-годишен мъж от Търговище. Първо при проверка на бул. „Митрополит Андрей" в града е било установено, че той държи у себе си 50 грама канабис. А по-късно от дома му били иззети 600 грама канабис, както и елементи от оборудване и препарати за производството му.
Тримата са задържани в районното полицейско управление в Търговище. 42-годишният задържан е бил познат на органите на реда с това, че има условна присъда за престъпление от същия вид, извършено през 2014 година.
По случаите е образувано досъдебно производство, като материалите по него са докладвани на Районна прокуратура - Търговище.