От понеделник започва продажба на билети
От понеделник започва продажба на билети / dariknews.bg

13 постановки са включени в основната и съпътстващата програма на 28-то издание на фестивала „Друмеви театрални празници Нова българска драма“. То ще се проведе от 11 до 16 май и е посветен на 185 г. от рождението и 140 г. от смъртта на Добри Войников.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от понеделник на касите на ДКТ „Васил Друмев“.

Директорът на театъра Димитър Димитров заяви, че се надява тази година да бъдат представени по-различни сценични събития. Фестивалът ще бъде открит с премиера на представлението „Началото на криворазбирането“, което е създадено специално за годишнината.
 

От понеделник започва продажба на билети
dariknews.bg

9 представления, които участват в конкурсната програма на фестивала, са селектирани от Зорница Каменова. Това са „Нирвана“ на ДКТ „В. Друмев“ Шумен, „Приятно ми е, Ива!“ и „Чамкория“ на Театър 199, „Една торба барут“ на ДТ „Стефан Киров“ Сливен, „Ана от другата страна“ на държавния драматичен театър в Търговище, „Великденско вино“ на театър „Възраждане“, „Цветът на дълбоките води“ на НТ „Иван Вазов“, „Сам и“ на театър „Реплика“, „Щастливеца“ на сатиричен театър „Алека Константинов“.

В съпътстващата програма са включени 4 представленията. Това са „Началото на криворазбирнето“, „Нестинари“ на ДТ „Антон Страшимиров“ Разград и „Което остава“ на Студио за документален театър „ VOX POPULI“.

Четвъртото заглавие е „Пролетна измама“. То е с участие на артисти от клуб „Артисти със сребро в косите“.
 

От понеделник започва продажба на билети
dariknews.bg

И тази година имаме жанрово и стилово разнообразие, от класическите подходи към текстовете до модерния и наложил се вече документален театър, каза Дияна Христова.

Тази година в рамките на фестивала ще се проведе уъркшоп с автори на текстове. Той ще се води от Константин Илиев, Маргарита Мачева и Димитър Димитров.

Директорът на театъра посочи, че по време на уъркшопа ще бъдат дискутирано българските театрални текстове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари