11 семейства се настаниха във фургони в Цар Калоян
11 семейства се настаниха във фургони в Цар Калоян / netinfo
11 бедстващи семейства от Цар Калоян са настанени във фургони, осигурени от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Това съобщиха от “Гражданска защита – Разград. Очаква се доставянето на още 6 фургона. 30 са съборените от бедствието преди седмица къщи, 1000 са наводнени.

Здравни инспектори започват просветна дейност срещу заразите в Цар Калоян – съобщи директорът на РИОКОЗ-Разград д-р Станчо Станев. 20 експерти ще обясняват по домовете на пострадалите от наводнението как да използват дезинфектантите и хлорната вар за обеззаразяване на къщите си.

Днес от инспекцията се очаква да обявят дали водата от чешмите в Цар Калоян вече е годна за пиене. На населението се от седмица се раздава минерална вода, и града 3 водоноски.

11 от бедстващи семейства са настанени снощи във фургони, осигурени от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии – съобщиха от дирекция “Гражданска защита”. Очаква се доставянето на още 6 фургона. 30 са съборените от бедствието преди седмица къщи, 1000 са наводнени.

В дневният ред на днешното заседание на Кризисния щаб е включено и вземане на решение кой ден от тази седмица да бъде обявен за ден за траур в памет на осемте жертви на наводнението.