Жулиета Иванова отбелязва рождения си ден с концерт

Жулиета Иванова ще изнесе концерт
Жулиета Иванова ще изнесе концерт
На 13 септември младата поп изпълнителка Жулиета Иванова, която русенци познават от различни представителни изяви на Вокално студио за поп и джаз "Икономов", ще отбележи своя рожден ден със самостоятелен концерт - първи за нея. Това е концерт, който отдавна чака своето реализиране, но едва сега ще успее да се състои. Мястото, което певицата избира за своя концерт е градината на пл. "Княз Ал. Батенберг" и ще започне в 19:30 ч. Тя ще зарадва публиката с кавъри на популярни поп и джаз песни на български и чуждестранни автори и изпълнители. Освен тях, посетителите ще имат възможността да чуят и нови авторски песни, написани за нея от композиторите Розалия Тасева и Хайгашод Агасян. Организатор на събитието е Сдружение "Северно сияние"-Русе, със съдействието на община Русе.

Кратки биографични данни: Жулиета Иванова е родена и живее в гр. Русе. През 1999 г., се явява на прослушване в школата на вокалния педагог Вили Икономов, с когото работят съвместно досега. Първият конкурс, на който Жулиета Иванова се явява, е „СЕВЕРНО СИЯНИЕ" в Русе. Следват участия в конкурси в Стара Загора - „Тракийска лира", Търговище - „Магията на песента", Сливен - Цветен камертон", Добрич - „Сарандев", Шумен - „Път към звездите", Велико Търново - „Сребърна Янтра" и „Короната на Търновград", Силистра - „Звезди над Дунав", където Жулиета Иванова печели призови места. Представянето й през 2003 г. в „Магията на песента" гр. Търговище й носи освен първа награда на журито, и награда на Българското национално радио /БНР/ – продуциране на песен. Година по-късно, Жулиета е избрана за солист на биг-бенда на БНР, по покана на продуцент на БНР и участва в техни концерти. Реализира и няколко звукозаписа на песни, които са в репертоара на младата изпълнителка.

Телевизионния дебют на Жулиета Иванова е в твпредаването „Хит-1" по Българска национална телевизия и поканата идва лично от Кирил Ампов. През 2007 г. Жулиета участва в Национален конкурс „Бургас и морето", в категорията за „Изпълнител". През 2010 г. Жулиета участва в Международен фестивал „Пиринфолк"-Сандански. В него тя се представя в категорията за нова авторска песен и печели Първа награда. В категорията за изпълнители, Жулиета печели трета награда на журито и наградата на Българското национално радио – „Продуциране на нова авторска песен". През 2011 г., Жулиета Иванова участва в музикалния формат „Гласът на България" в отбора на Миро. През 2015 г., по покана на композитора Розалия Тасева, Жулиета Иванова представя песента „Лунна соната" за селекция на „Златния Орфей" на творческия екип Розалия Тасева - музика, Иван Ненков – текст, аранжимент – Александър Савелиев и Симеон Сомлев. Песента беше избрана за представяне в конкурса и с фестивалния оркестър, но поради провалена организация, „Златния Орфей" не се състоя. През 2016 г. Жулиета Иванова печели Първа награда в Международния конкурс „ЕВРОПОП" в Унгария и Специалният приз в направление „ПОП МУЗИКА" в Международния конкурс „Каунас Талант" – в Литва.

Авторски песни: „Прозорец" – м. Хайгашод Агасян, т. Атанас Капралов „Зов" – м., т. и аранж. Юлиян Слабаков „Мираж на глас" – м. и т. Мария Бъчварова „Морска стихия" – м. и т.: Розалия Тасева „Стани ми, стани, синко Йоване – м. и т.: Валентин Пензов „Майки-ангели" – м. и аранж. Светослав Лобошки, т.: Свобода Даскалова „Извор на любов" – м. и аранж. Светослав Лобошки, т. Христина Димова „Лунна соната" – м. Розалия Тасева, т. Иван Ненков, аранж. Александър Савелиев и Симеон Сомлев „Моята любима" – м. Розалия Тасева, т. Румен Ченков, аранж. Симеон Сомлев „Плажът край Бургас" – м. Розалия Тасева, т. Христина Димова, аранж. Симеон Сомлев.

Освен участията й в различни национални и международни конкурси, Жулиета Иванова активно участва в редица благотворителни концерти в Русе. Самата тя е била и организатор на няколко от тези благотворителни инициативи в родния й град. От 2001 г. до момента е помощник-ръководител на Вокално студио за поп и джаз „Икономов"-Русе. От 2009 г. е координатор на Международен конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „СЕВЕРНО СИЯНИЕ"-Русе. Жулиета Иванова е педагогически съветник в СУПНЕ "Фридрих Шилер" - Русе, където работи от 2013 г.