/ / ThinkStock/Getty Images
По горещи следи полицаи от Първо РУ са издирили и задържали 21-годишна извършителка на грабеж. На 5 януари. в 12:32 часа в полицията е постъпил сигнал за жена потърсила медицинска помощ в болницата, след като й е бил извършен грабеж.

21-годишен е ограбил възрастна жена

Изпратените на място полицаи са изяснили, че потърпевшата е 41-годишна жена от Русе, която е пострадала със счупен пръст на ръката. Тя разказала на служителите на реда, че около 10:30 часа същия ден вървяла пеш по ул. "Пчелина" в Русе, когато е била нападната в гръб от неизвестно момиче, което се е опитало със сила да й издърпа отзад портмонето, поставено под мишницата й.

Докато разбере какво става, обръщайки се назад тя била блъсната от момичето, а то успяло да й вземе портфейла, след което го отворило и измъкнало намиращите се вътре пари на обща стойност 35 лв. (в банкноти от 20, 10 и 5 лв).

Полицията разследва грабеж, извършен в Николово

Прибрало ги в джоба си, върнало на жената портмонето като й казало, че не е взело нищо, но в същото време преровило за още пари и чантата с покупки, която при падането потърпевшата изтървала на земята. Като не намерило повече пари момичето се оттеглило в посока ул. "Еленин връх".

По-късно жената посетила болницата, откъдето е сигнализирано в ОД на МВР-Русе. Полицаите са документирали случая, като са започнали досъдебно производство.

В хода на последвалите оперативно-издирвателни действия по горещи следи, разследващите са установили и задържали 21-годишна русенка. Тя им предала доброволно сумата от 35 лева, в посочените от потърпевшата банкноти.