/ Снимка: Дарик, архив
Полицията разследва сигнал за грабеж, извършен в магазин в с. Николово.

Полицията разследва сигнал за кражба в с. Копривец

На 11 ноември, вечерта, чрез тел. 112, в ОД на МВР-Русе е постъпило обаждане от жена, че около 20:15 часа в магазина в с. Николово, в който работи, са влезли двама маскирани мъже облечени в тъмни дрехи.

Тя разказала, че единият е имал в ръката си пистолет и с него ударил по главата колегата й, който паднал на земята. След това се обърнал към нея и поискал да му даде всички пари.

Тя обяснила, че не може да отвори касата и тогава двамата грабнали няколко неразпечатани стека цигари и лотарийни билети, поставили ги в чанта и избягали от магазина.

След получаване на сигнала от полицията са били предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите, както и всички необходими процесуално-следствени действия за документиране на случая.

Заловиха русенец след кражба на автомобил

Удареният служител от магазина е бил отведен в УМБАЛ-Канев в Русе. След преглед и оказана медицинска помощ е освободен с контузна рана на лявата вежда.

На местопроизшествието е извършен оглед. Изяснено е, че от търговския обект липсват общо 6 стека цигари и 100 бр. лотарийни билети, като щетите се уточняват.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава, издирват се двамата извършители.