Втори етап на Националната Антиспин кампания, послучай Деня на влюбените
Втори етап на Националната Антиспин кампания, послучай Деня на влюбените / Дарик Русе, архив

С отбелязването на „14 февруари - Денят на влюбените” ще се осъществи вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания в община Русе под мотото "Животът е безценен”, насочена към младите хора. Целта е да се повиши мотивацията им за изграждане на отговорно сексуално поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве. В рамките на регионалната информационна  кампания организаторите отправят и следното послание:„Презервативът струва стотинки, а животът е безценен”.

По повод Деня на влюбените, Програма ”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, организира редица инициативи. Тя е финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, с изпълнители по съответните компоненти – сдружение „Център Динамика”, БЧК Русе, сдружение „Здравеопазване и превенция на хора в риск” и РЗИ – Русе, в партньорство с Община Русе. Мероприятията в кампанията са свързани с превенция на рисковото поведение сред младите хора и започват днес.

В Средношколското общежитие ще има информационна програма, изнесена от младежкия клуб ”Домино” към Сдружение „Център Динамика”. Предвижда се и изнесена акция на КАБКИС - за безплатно изследване и консултиране, както и предоставяне на информационни материали и презервативи. Утре от 10.30ч. до 11,00 часа в МГ ”Баба Тонка” ще има презентация на видеостена, мултимедийни презентации на тема ХИВ/СПИН и СПИН, изложба за електронна валентинка и  ъчно изработена картичка.

От 16,00 до 19,00 часа в МЕГАМОЛ РУСЕ отново ще има изнесена акция на КАБКИС – за безплатно изследване и консултиране, предоставяне на информационни материали, презервативи от младежкия клуб ”Домино” към Сдружение ”Център Динамика” и доброволци от БМЧК Русе, мултимедийни презентации, флашмоб, снимки за влюбени двойки, конкурс за най-атрактивна двойка.

От  14,00ч. до 15:30 часа в центъра на град Русе, под „Дървото на влюбените” ще бъде поставено голямо сърце, на което ще бъдат окачени снимки на влюбени двойки. Доброволци на БМЧК – Русе ще раздават късмети и валентинки на влюбените. След това доброволците ще се присъединят към инициативите в МЕГАМОЛ – Русе.

15.02.2013 доброволци на БМЧК – Русе ще направят лекция на тема „Превенция ХИВ/СПИН” пред деца от ресурсния център към Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

18.02.2013г. от 09,00ч.- Русенски университет, изнесена акция на КАБКИС, предоставяне на информационни материали и презервативи;