След пожара, предизвикан по невнимание от пациент в русенската болница „Медика", има желаещи да направят дарения. Те ще бъдат използвани за закупуване на нови легла в стаята и ремонт на стените и мазилката в нея, съобщи административният директор на лечебните заведения Алисе Муртезова, с която дарителите вече са осъществили връзка.

Пожар избухна в COVID отделение в русенска болница (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всички от персонала, които участваха в потушаването на пламъците, получиха стъклен плакет на Община Русе, който да напомня на тях и семействата им за проявената смелост.

персонал болница
община Русе


Това са д-р Станислав Павлов,  младши сестрите Евелина Димитрова, Мерай Хабилова, Нефисе Ерол,  Джансел Рейхан и санитарите Хълмие Садулова и Бистра Илиева.

Русе болница пожар отделение
БГНЕС


В деня на пожара персоналът е имал изключително тежка смяна, но при установяване на проблема са реагирали светкавично, „сякаш репетирали“, както се шегуват самите те. Огънят е потушен, всички пациенти са били евакуирани, а работата на екипа е продължила няколко часа по-късно по старому.

Русе болница пожар отделение
БГНЕС


„Недостигът на кислород намалява способностите на пациентите да разсъждават рационално и може да ги направи опасни“, обясниха те.

персонал болнтица
община Русе


Отличието им връчи кметът на Русе Пенчо Милков, който сподели , че за него е чест да се срещне с хората, които не само спасиха етажа, но и цялата болница от по-тежки последствия от избухналия пожар.
 
община Русе