/ dariknews.bg
Учениците и студентите на Русе може да се включат в конкурс на тема „140 години от създаването на Русенския съд“. Поводът - през настоящата 2018 година се навършват 140 години от създаването на Русенския окръжен съд.

Идеята на организаторите е да провокират у младите хора интерес към историята, към създаването на правовата държава, и по-конкретно съм историята на нашия съд.

Желаещите могат да се включат с картина, декупаж, макет или друго произведение по тяхно виждане. Всички произведения ще бъдат изложени във фоайето на Съдебната палата през декември.

Всеки участник ще може да остойности своята разработка, да определи цена, като творбите след приключването на изложбата ще бъдат разпродадени с благотворителна цел. Получените средства ще бъдат предоставени на инициативата „Българската Коледа“, като ще бъде дадена информация с имената на дарителите /автори на съответните произведения/.

С тази инициатива от съда отправят предизвикателство към цялата русенска общественост, която може да вземе участие в изложбата.