Треньорът Павел Сяров ще учи новите правила на боксовата федерация
Треньорът Павел Сяров ще учи новите правила на боксовата федерация / netinfo

Треньорът на националния отбор за жени и на боксов клуб „Русе” Павел Сяров ще се запознае с новите правила на Международната федерация по бокс (AIBA), които влизат в сила от тази година.  Това ще стане в продължение на десетдневното му пребиваване в Италия, където е централата на Европейската боксова федерация (ЕUBC), съобщиха от клуб „Русе”.

По предложение на председателя на Българската федерация по бокс Красимир Инински главният треньор на националните отбори Михаил Таков и Павел Сяров ще участват в срещата на европейски треньори в Италия. Те ще се върнат от там като сертификатори, което означава, че ще станат инструктори и ще издават сертификати на треньорите по бокс, които са задължителни по новия правилник на международната федерация.

Междувременно от цитираната на сайта на Българската федерация по бокс и публикувана след Нова година ранглиста на AIBA става ясно, че състезателката на боксов клуб „Русе” и на националния тим Стойка Петрова е шеста в класацията в категория 51 кг. Една от най-успешните боксьорки в света – олимпийската шампионка Никол Адамс (Англия), води в ранглистата на кат. 51 кг. с 2 900 т. Близо до нея е Канкан Рен (Китай) с 2 700 т. Стойка Петрова е шеста с 1 500 т.