/ netinfo
Във връзка с инцидента с жена, пропаднала в локва гореща вода в междублоково пространство в кв. "Изток", бихме искали да потвърдим, че на конкретното място действително е имало авария на тръби, които са част от топлопреносната мрежа на града.

Жената, паднала в шахта с вряща вода, остава в болницата

За съжаление изпуснатата гореща вода е довела до размиване на почвата под твърдата тротоарна настилка, която явно пострадалата жена не е имало как да види и поради този факт е пропаднала. Факт е, че в почивния ден сме получили сигнал, че в този район има спукване на тръби, но за съжаление поради изключително ниските температури е невъзможно спиране на топлоподаването в този район, на това отклонение са включени 6 жилищни блока с по няколко входа и едно училище.

Отстраняването на подобна авария отнема поне 24 часа, което означава малки деца и възрастни хора, включително основно училище да останат без отопление при изключително ниски външни температури. Освен това държим да изясним, че за възникналия проблем на въпросното място е постъпил един единствен сигнал от жители на Русе, а не както се твърди в медиите - десетки.

В почивния ден сме получили още 12 обаждания за подобни аварии в различни точки на града и екипите ни са се постарали да реагират на тях по степен на приоритетност. Не е физически възможно абсолютно всеки един пробив по топлопреносната мрежа да се отремонтира на момента, в който сме получили информация за него.

Жена пропадна в дупка с вряла вода (ВИДЕО)

За отстраняването на всички повреди се реагира при подходящи климатични условия
. За нас е важно да направим уточнение, че в конкретния случай не става въпрос за изкоп на топлофикация, а за авария под повърхността на почвата, по която не са били започнати никакви ремонтни дейности към момента на инцидента.

Жената е стъпила върху асфалт, който е пропаднал. Прогнозите за тази седмица са за положителни температури и липса на снеговалеж, което ни позволи да стартираме ремонтните дейности още днес и да направим всичко възможно да отстраним аварията във възможно най-кратки срокове. Още в събота вечерта дупката бе обезопасена със солидна метална конструкция. Изразяваме искрено съчувствие за нелепия инцидент, който е претърпяла.