Светлана Ангелова
Светлана Ангелова / netinfo

Ние сме за стабилна пенсионна система, която да гарантира предвидимост и спокойствие на хората в дългосрочен план. Предвиждаме балансирано повишаване на пенсиите, без това да се отрази на дефицита на системата. Подобряване благосъстоянието на възрастните хора се изразява не само в ръст на пенсиите, но и в предлагането на повече социални услуги в зависимост от техните нужди и потребности, каза днес кандидатът за народен представител в 19-и МИР- Русе Светлана Ангелова, която заедно с колегата си Бедрос Пехливанян и Петинка Митева – областен председател на сдружение „Българска асоциация на пенсионерите“ – Русе бе гост на Дневния център за възрастни " Златна есен " в село Тетово.

 

По време на тази ползотворна среща тя припомни за обещанията от други партии за 500 лева минимална пенсия, 1000 лева минимална работна заплата и др.  За разлика от нашите политически опоненти ние не даваме гръмки политически обещания, които са нереалистични и неизпълними. Винаги, когато става въпрос за избори, политическите партии започват да „ухажват“ българския избирател с торба лъжи от социални обещания, коментира Ангелова.

 

Тя представи приоритетите на ГЕРБ в управленската програма по отношение доходите, здравеопазването и социалните услуги в подкрепа на възрастните хора.


„Нашите обещания са реалистични, стъпват на задълбочени анализи и са финансово подплатени. Увеличаването на доходите чрез заетостта и по – голяма производителност на труда е сред водещите ни приоритети, защото осигурява устойчивото повишаване на стандарта на живот“, отбеляза в диалога си с хората от третата възраст Ангелова.