полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив

ОДМВР – Русе и тази година предприема редица мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите, за безпроблемно провеждане на студентския празник – 8 декември.

В тази връзка в Русе и областта ще има засилено полицейско присъствие и проверки в дните преди, по време и след студентския празник. Служителите на полицията ще следят за реда и сигурността в районите на заведенията, хотелите и ресторантите, в които ще празнуват настоящите и вече завършили студенти.
Представители на ОДМВР - Русе провеждат работни срещи с частните охранителни фирми, изпълняващи дейности по охрана на питейни и увеселителни заведения в региона, както и със собствениците на хотели и ресторанти – уточняват се механизмите на взаимодействие при констатиране на данни за нарушения и престъпления.

Планирани са специализирани полицейски операции с цел недопускане извършването на тежки престъпления или други криминални прояви, както и за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. В проверките на пътя ще се акцентира върху водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол, наркотични или други упойващи вещества; неправоспособни водачи; технически неизправни автомобили; наличие на гражданска отговорност; движение с превишена или несъобразена скорост и т.н. По време на операциите ще се осъществява контрол и по отношение съхранението и продажбата на акцизни стоки без бандерол, пиротехнически изделия, както и други закононарушения.