Разследват трудова зполука
"Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополука, в резултат на която е причинена смъртта на един от служителите на фирма "Лубрика", който е работил по натоварване на автоцистерните с масла". Това каза окръжният прокурор на Русе на брифинг.

Сутринта му е възложено да напълни цистерната и след като обемът е бил запълнен на около 60% е настъпил взрив, в резултат на което е причинена смъртта на този служител".

Цистерна се взриви до граничния пункт „Дунав мост”: Има загинал (СНИМКИ/ВИДЕО)

Окръжният прокурор заяви, че е извършен оглед на мястото на инцидента, като е взета проба от маслото, което е било натоварено в цистерната. След като приключи експертизата, ще се определят по-нататъшните си действия. 

"По делото е извършен оглед на местопроизшествието, изискани са всички необходими документи, свързани с длъжностното качество на пострадалото лице и ще бъде взета проба от маслото, което е било натоварено в цистерната.

Ще бъде назначена експертиза, която да ни даде заключение за причината за взрива и оттам нататък ще преценим по следващите си действия, евентуално отговорността, която следва да понесе някой от хората, имащи ангажимент по натоварването на цистерната", заяви Георгиев.

БТА

Той обясни, че цистерната на фирма от Пловдив. Шофьорът е бил в кабинета си по време на взрива, но е успял да се спаси. Районът вече е обезопасен и няма опасност за служителите на завода, както и няма данни за замърсяване на въздуха в града. 

"Цистерната е на външна фирма от град Пловдив и след зареждането и е следвало да продължи по направлението си. Шофьорът е бил в кабината по време на взрива, но е успял да се спаси и фактически имаме само едно пострадало лице, чиято смърт е настъпила без други лица, по които да има наранявания.

Районът вече е обезопасен, пожарът напълно загасен и няма опасност за останалите служители и за съоръжението, и за горивата, които се намират в двора на дружеството, както и няма информация за някакво замърсяване в атмосферния въздух, което да създаде опасност за хората в града ни", каза също той.
Агенция "Фокус"