Сексагинта Приста оживя в стилна изява на ОДС в Русе
Сексагинта Приста оживя в стилна изява на ОДС в Русе / netinfo

Общността на демократичните сили в Русе събра много приятели и симпатизанти на стартовото за кампанията събитие в античната крепост Сексагинта Приста. Тази крепост е по-стара от Царевец, а градът ни е по-древен от България, с това започна предизборната изява, която върна русенци в златните години на разцвета и ги отнесе в също толкова спокойни дни за добруване в Русе, проектирани в управленските намерения на ОДС. Кандидатът за кмет Борислав Българинов и екипът му, подреден в листата за общински съветници на коалицията, отново показаха стил и вкус към красивото. Ден след като се потрудиха за приветливия вид на крепостта, те подредиха върху античните стени няколко декоративни къта, в които представиха градския бит и русенски уют, творческия дух и емблематичните постижения на местните предприемачи. Синя коприна, воали и бели орхидеи, картини и изящни предмети на изкуството отново оживиха древния град под звуците на Щраус и Брамс.

Най-малките танцьори на балет „Фрийдъм” посрещнаха хората на първата площадка на крепостта. Кандидатът за общински съветник Евгени Игнатов, с огнен факел символично поведе гостите по алеята между античните стени. Два информационни центъра с екрани и мултимедия бяха във фокуса на вечерта. Впечатляващи презентации паралелно показаха годините на небивал икономически растеж и днешната визия за управление на ОДС в Русе с една и съща формула: управляват именитите русенци и големи данъкоплатци в общинския съвет, управляват и хората чрез обществени съвети по квартали. Кандидатът за кмет на ОДС в Русе представи екипа от листата като хора на честта, доказани професионалисти и подчерта, че сред тях има както доайени, така и млади хора, с целия хоризонт на своя живот.

Програмата на Борислав Българинов и кандидатите за общински съветници дефинира три основни приоритета – подкрепа за икономиката, която, ликвидира бедността, агресивна политика за развитие на туризма, културата и спорта и интензивна работа с всички фондове на Европейския съюз. Гости на събитието бяха националният координатор на ОДС Иво Цанев и председателят на Земеделския Народен Съюз Стефан Личев. Те говориха пред русенци за необходимостта от промяна, за отговорността на техния избор и обявиха подкрепата си за кандидатите на ОДС за местното управление.

Срещата завърши с енергийна вълна за подкрепа, ПР-практика, с която американският президент е спечелил изборите в два щата. Последвалите анализи на неговата изборна победа, показали, че резултатите от истинския вот са идентични с процента на хипотетичната подкрепа от предизборните срещи, в които американските ПР-и включили енергийната вълна за по-естествена комуникация с хората.