Русенци отново готвят протест против унищожаването на природата
Русенци отново готвят протест против унищожаването на природата / Sofia Photo Agency, архив

 

Русенци отново организират във Фейсбук протест срещу ограбването на българската природа. Той ще се проведе на 14 февруари от 18.30 часа. Ето как се приканват русенци в мрежата, за да се включат в протеста:

„Русе отново ще подкрепи националния протест срещу престъпното ограбване на последните ни национални богатства – гората, водата, въздуха, почвата, биоразнообразието, пейзажа и... вдъхновението!

Посегателството на обществено значими обекти като национален парк Пирин и крайбрежните зони и плажове на Черно море продължава да бъде своеволно и безнаказано. На кого са природните ресурси, намиращи се върху изключителна държавна собственост, ако не на нас – гражданите? И кой трябва да милее за тях най-много, ако не ние – техните реални собственици и ползватели? Това ще заявим на 14-ти февруари.

Нека влюбените в Пирин, Иракли, Карадере, Корал, Родопите, Странджа, Рила, Витоша, Стара планина и цялата дива природа на България излезем да заявим позицията си. Защото това остава последният начин да бъдем чути. Наше конституционно право е като граждани на тази държава да участваме в решенията какво да се случва с нейната територия. Ние категорично НЕ искаме промяна в Закона за защитените територии, която да позволява в националните паркове да се строи! Ние категорично не искаме последните незастроени плажове в България да се бетонират!

Доведете приятели, деца, родители. Кажете им, че е важно за вас. Всяка подкрепа е добре дошла. От нас зависи да променим нещата към по-добро. Достатъчно сме чакали да го свърши някой друг!

Сборен пункт – пред Халите

Начало на протеста – 18:30 часа

Начало на шествието – 19.00

Крайна точка – паметеника на Свободата

Всеки може да се включи, когато пожелае.

По време на протеста ще бъде представена последната информация относно развитието на случаите с Пирин и Черноморието. Ще бъде изложена и подписката за законност и стратегическо развитие на Пирин и Банско с цел запазване на природното богатство, която ще бъде изпратена до Български институции и Комисията по петициите към Европейския парламент.