/ Снимка: Дарик, архив
Пиян шофьор предизвика пътен инцидент в Русе. Проверка с дрегер на мястото на инцидента показала 1,5 промила. По случая е образувано бързо производство.
 
На 7 юни около 22:00 часа екип на сектор "Пътна полиция" е пратен в русенския квартал „Чародейка“, на паркинг пред бл. 116, във връзка със сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети. На място униформените са установили участниците в произшествието - лек автомобил "Фолксваген", управляван от 63-годишен мъж и собственика на пострадалия автомобил „Хонда“.
 
63-годишният заявил, че при паркиране на автомобила си на заден ход е ударил другата кола, която е била паркирана. При последвалата проверка той не представил полица за валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност“, а от извършената проба с техническо средство е установено, че е управлявал след употреба на алкохол, като уредът е отчел 1,59 на хиляда концентрация в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръвна проба. 
 
За причиненото произшествие полицаите са изготвили протокол, а на 63-годишния шофьор са съставили три акта за установяване на административни нарушения - шофиране след употребата на алкохол; липса на валидна застраховка "Гражданска отговорност"; и третият за причиненото пътнотранспортно произшествие с материални щети. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 63-годишния е образувано бързо производство.