/ netinfo
Българският младежки Червен кръст Русе ще бъде домакин утре на Похода за Свобода. Автор на тази кампания е фондация А21 - глобална неправителствена организация, която се бори срещу трафика хора.

Целта на Похода е да обърне общественото и медийно внимание към проблема със съвременното робство. Вече 5 години поред кампанията се провежда във всеки един континент в над 50 държави, а поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора - 18 октомври.Събитието винаги се провежда в най-близката до 18ти събота, което в случая през 2018 г. е 20 октомври.

Приключи шестата информационна кампания за превенция на трафика на хора, организирана от Сдружение БРТИМ

Тази година в България Поход ще се проведе в близо 20 града, като домакини са партньори на фондацията - Местните комисии за борба с трафика на хора,БМЧК, ПИЦ, общини и т.н. Комуникационния фокус на кампанията пада върху основаната от А21 Национална телефонна линия за борба с трафика на хора 0800/ 20-100.

Това е денонощна, безплатна и анонимна линия, целта на която е да служи като национален инструмент за достигане до уязвими групи, както и за спасяване на хора, които се намират в ситуация на трафик.

Началото на Похода е в 11:00 часа пред паметник “Альоша“, минава през цялата улица „Александровска“ и завършва в 12:00 - 12:30 часа пред РБ “Любен Каравелов“.

Организатори на Похода за Русе са: Антоанета Нойкова-щатен специалист Младежка дейност към БМЧК и Толга Мехмедов-зам.областен координатор на БМЧК. Координатор на Похода и представител на БМЧК - Русе на място ще бъде Станимир Бояджиев- председател на БМЧК.