/ netinfo
По инициатива на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР-Русе Пламен Нунев ще бъде облагороден района около паметника на жертвите на комунизма и тоталитаризма в града. Предстои поставяне на нови плочки и оформяне на пространството около самия монумент по подходящ начин.

Народният представител Пламен Нунев връчи наградите по време на „Русе спортува“

Самият народен представител почисти паметника от драсканици, като това стана след публикация на местна медия по темата. „Длъжни сме да уважаваме паметта на загиналите и пазим спомена за престъпленията на комунизма, които промениха развитието на България за около половин век и сломиха хиляди човешки надежди за по-добър живот“, сподели г-н Нунев.

Народният представител Пламен Нунев инспектира обновяването на детските градини „Русалка“ и „Пинокио“

Само преди близо 5 месеца /на 1 февруари 2018 година/ областната структура на ГЕРБ=Русе почете паметта на репресираните от тоталитарния режим с поднасяне на венец и цветя пред паметника, намиращ се в градинката на площад „Оборище“. Денят за почит към жертвите на комунистическия режим беше отбелязан за пръв път на 1 февруари 2011 г.

Депутатът Пламен Нунев и кметът на Бяла направиха преглед на новостроящия се храм в града

С решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов, Министерският съвет обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Датата е знакова за българската история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ.