Откриват лекоатлетическата писта с голямо състезание наесен
Откриват лекоатлетическата писта с голямо състезание наесен / ПП ГЕРБ

Лекоатлетическата писта на Градския стадион ще бъде открита тази есен с голямо лекоатлетическо състезание. На практика тя е завършена, това установи проверка извършена от народният представител Пламен Нунев, който инспектира строежа. Представители на фирмата – изпълнител и Евгени Игнатов от СКЛА «Дунав» показаха на депутата и областния управител Стефко Бурджиев как са изпълнени секторите за хвърляне на чук, гюлле, висок скок, овчарски скок, бягане, отводнителната система. Сега се работи по повдигане нивото на терена на стадиона в двата му края.

По протежение на пистата са поставени специални алуминиеви лайсни според европейските изисквания, които ще бъдет демонтирани при провеждане на футболни мачове. Пламен Нунев изрази одобрението си за качеството на тартана и пое ангажимент за допълнителни довършителни работи, свързани с боядисването на предпазните огради и ремонт около входа на стадиона. Предстои да започне работа и по загравяща писта за атлетите, която ще е разположена перпендикулярно на служебния вход на стадиона. Финансирането е осигурено.

Проектът „Реконструкция и изкуствено покритие на писта и лекоатлетически сектор на Градски стадион Русе“ е на обща стойност 1 милион и 200 хиляди лева и стана възможен благодарение на Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Русе. Проектът дава възможност за провеждане на пълноценен спортно – тренировъчен процес, така и за провеждане на състезания в различните дисциплини на Царицата на спортовете – леката атлетика. Новата писта в Русе поставя началото на изграждане на съвременен атлетически комплекс в града.