Оспорвана борба се очертава в Две могили
Оспорвана борба се очертава в Две могили / снимка:Община Две могили

Борбата за кметското място в Две могили продължава на 1 ноември. На база на 82.35% обработени протоколи става ясно, че почти равен резултат имат Мехмед Мехмедов от ДПС със 17.92% и Божидар Борисов, издигнат от Нова алтернатива, който получава 17.82%.

В с. Острица Лена Иванова от ГЕРБ печели със 60% на база половината обработени протоколи. В с. Помен кмет става единственият кандидат-Сетвийе Имамова от ДПС. В Чилнов ще има балотаж между Исмет Османов от ДПС, със 48.87% и Марийка Белчева от местна коалиция „Единни за Община Две могили“.

В Бъзовец също ще има балотаж между Георги Георгиев от местна коалиция „Единни за Община Две могили“-44.77% и Айдън Карамехмедов от ДПС с 22.88%.И в Баниска борбата за кметското място продължава. На втори тур се явяват Ангелина Начева от ГЕРБ с 48.60 на сто от гласовете и Велико Великов, издигнат от Алтернатива на статуквото-ПП АБВ, К-я Народен съюз, Партия ЗС Ал. Стамболийски, който има 26.02%.

В Батишница борбата продължава между Недко Христов от ГЕРБ, за когото са гласували 35.07% от избирателите и Себахадин Тасим от ДПС, който е спечелил 31.78%.

 

В Могилино Петко Петков от ГЕРБ се явява на балотаж, тъй като има 42.86%. Срещу него се изправя Радослав Минков от Движение 21 с 21.90%