ученици "влязоха в час" с данъците
ученици "влязоха в час" с данъците / netinfo

Още 3 училища "влязоха в час" с данъците
netinfo

В изминалата седмица  абитуриентите на 3 русенски училища се запознаха с данъците, осигуровките и функциите на НАП, включвайки се в четвъртото издание на нейната кампания „Влез в час с данъците“. Първи възпитаниците на ПГ по транспорт „Проф. Димитър Баларев“ се запознаха с темата чрез новата визия на кампанията. Тя се състои от два елемента - срещи на лектори от офиса на НАП в Русе с учениците в общообразователните училища и онлайн игра на интернет страницата на кампанията www.vlezvchas.bg. Видео презентации са основният инструмент, който използват  данъчните лектори по време на срещите с младите. Те обхващат  темите за сивата икономика, как се стартира бизнес и какви са правата и задълженията като собственик и данъкоплатец, постъпването на първа работа, трудовите  права и друга практическа информация. В промотиращите филми участват известни актьори и певци, които в своя характерен артистичен стил помагат на учениците да възприемат данъчната тематика.

Още 3 училища "влязоха в час" с данъците
netinfo


Учениците от русенското спортно училище „Майор Атанас Узунов“ разбираемо свързаха плащането на данъци с влагането на средствата от тях в  изграждането на спортни обекти, подкрепа на тренировъчния процес, а и с прегрешенията на Роналдо, Меси и други техни идоли, наказани за укрити доходи, въпреки славата си.
За завършващите ПГ по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ бе интересно да научат какво да направят за здравното си осигуряване, след дипломирането си през идното лято. С внимание се запознаха и с условията на интернет играта на кампанията, в която се публикуват периодично 4 видео урока. След края на всеки, всеки ученик, който се е регистрирал на сайта, има възможност да отговори на няколко последователни въпроса, които са свързани с материала, представен във видеото. Участниците във всеки тест след курса ще се състезават за една от 10-те награди - 2 плейстешъна, 2 VR гейминг системи за плейстейшън, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.

Още 3 училища "влязоха в час" с данъците
netinfo

Още 3 училища "влязоха в час" с данъците
netinfo


Образователният проект на Агенцията „Влез в час с данъците“ спечели редица международни и национални награди в изминалите години. Идеята за повишаване на данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение е съществена част от стратегията на НАП за информиране на гражданите за спазването на данъчната дисциплина. 

Още 3 училища "влязоха в час" с данъците
netinfo