/ Община Русе
Тази събота - 27 ноември, от 11:00 часа Община Русе  съвместно със сдружение „СъГраждани“ ще постави основите на първия градски микропарк в Русе, съобщиха от Общината.

Нов живот за старо сметище в Русе

Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 305 в кв. „Чародейка“. На празния терен съвместно с ОП „Паркстрой“ ще бъде засадена алея от млади брези, а ОП „Комунални дейности“ ще изработят и монтират пейки.

Община Русе

Като един от най-зелените градове в България, общинското ръководство поддържа активна политиката за грижа и развитие на зелената система на Русе. Миналата неделя над сто доброволци се включиха в мащабния проект на Община Русе и сдружение „СъГраждани“ - "Новата гора на Русе".

В него малки и големи русенци засадиха близо 300 дръвчета на култивираното сметище, намиращо се южно от пътя за с. Николово. Сред растителните видове, за които ще се полага грижа през следващите месеци и години, са липа, дъб, мекиш и др.

Разкриха пункт за бедстващи пътници през зимата в Русе (СНИМКИ)

Тази седмица продължава и залесителната програма,  с която ще бъдат засадени още над 300 дървета по улиците и парковете на целия град. Припомняме, че залесяването се извършва в периода от ноември до февруари, тъй като той е най-благоприятният за засаждане на нови дървета в градска среда - след опадането на листата и приключването на вегетационния им период.