/ Община Русе
Община Русе съвместно с БЧК обособи място за настаняване на бедстващи пътници при тежки зимни условия.

Пунктът се намира в хижа "Приста" и може да приюти до 15 души, като е снабдено с топли одеяла, тоалетни принадлежности и хранителни продукти, съобщиха от Общината..

Правят буферен паркинг за камиони в Русе

Инициативата се предприема за първа година. Нейната цел е да помогне на аварирали пътуващи, които да намерят подслон, докато се стабилизира обстановката.

Стаите се отопляват и се поддържат постоянно. Разполагат и с комплекти за първа помощ, които са от съществено значение при кризисни ситуации. Служителите на Община Русе и доброволците на БЧК ще осигуряват регулярно хранителни продукти и топли напитки.

Община Русе

Припомняме, че Общината дава възможност на възрастни, болни и трудноподвижни граждани да се обаждат за закупуване на хранителни продукти и лекарства на следните дежурни линии: 082/ 506-702 и 082/ 506-769.

Заявките се приемат от 9:00 до 17:00 часа всеки делничен ден. Поръчките се доставят до домовете на нуждаещите се. Заявките, направени в сутрешните часове, се изпълняват в същия ден следобед, а тези, направени следобед - на другия ден.