/ netinfo
Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров проведе второ съвещание с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и общинските щабове, кметовете на общини и ръководителите на ведомства и организации, имащи отношение по подготовката на област Русе за зимен сезон 2018-2019 г.

Регионалният съвет за развитие на Северен централен район заседава в Силистра

Целта беше да се набележат мерки за осигуряване на нормални условия за живот и работа на населението и инфраструктурата при утежнена зимна обстановка. В тази връзка се направи преглед на моментното състояние на подготовката на областта за новата зимна кампания.

В момента се изкърпват 8 км. от пътя Ветово-Глоджево

Също така се провери изпълнението на приетите решения от първо съвещание за подготовката на област Русе за работа през оперативния зимен сезон 2018-2019 г., което беше проведено на 28 септември тази година. Г-н Григоров запозна в резюме присъстващите с постъпилата в Областна администрация Русе информация за изпълнението на взетите решения от проведеното първо заседание.

Областният управител отбеляза, че от страна на областна администрация Русе обобщеният доклад за подготовката на областта за работа през експлоатационен зимен сезон 2018-2019 г. е в процес на подготовка и в най-кратки срокове ще бъде изпратен в Министерството на вътрешните работи.

Щаба за зимния сезон заседава отново в четвъртък

След изслушване на докладите на осемте общини и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Русе за предстоящия зимен сезон, стана ясно, че се предприемат необходимите мерки за реагиране при екстремална зимна обстановка на територията на областта.

Налице е необходимата финансова обезпеченост, осигурени са нужните материали, а техниката е проверена и е в изправност. Като плюс беше посочено и че след проведени разговори от страна на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров вече е намерено решение за снегопочистването на пътя между Новград и Вардим и то се извършва от страна на Велико Търново. По-сериозно притеснение беше изказано за снегопочистването на пътните участъци Ценово-Свищов и Ценово-Пиперково.