/ netinfo

Охранителните камери на Община Русе заснеха нова вандалска проява, извършена от група тийнейджъри на 6 септември, вечерта в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“.

Поредна вандалска проява в подлеза на Кръговото кръстовище

Виждат се лицата на извършителите, които след като надраскват стената, се снимат в огледалото на подлеза, а след това отново драскат по стената зад него със спрей. Тяхната самоличност предстои да бъде установена от органите на реда.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града - Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на подобни прояви. Настояваме за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети.

В тази връзка, благодарим на родителите на момичетата, които преди броени дни извършиха подобна вандалска проява, драскайки по стените на същия подлез. Те лично разпознаха децата си и поеха пълна отговорност за действията им, включително и за възстановяването на щетите.

Вандали повредиха пейки в Парка на младежта

Малко след това полицията разкри младежите, които с бухалка счупиха огледалото в подлеза. Техните имена ще бъдат предоставени на директорите на училищата, в които учат, с настояване за строги наказания.

Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл - mayor@ruse-bg.eu или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР-Русе на тел. 082/882-91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882/ 898-367.

Анонимността на свидетелите е гарантирана.