/ Дарик Русе, архив

На 27 октомври, събота, от 11:00 ч., в зала „Европа“ в Доходно здание, Общинският детски център за култура и изкуство кани русенските граждани на празничен концерт, посветен на предстоящия празник 1 ноември - Ден на народните будители.

Презентации и дискусии в Панаир на музейните изложби

По време на концерта ще се състои и церемонията по награждаване на отличените участници в XI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“. Конкурсът е в два раздела „Литературно творчество“ и „Журналистика“.

Продължава фестивалът "Талантът възраст няма"

Интересът и тази година е голям, като доказателство за това е броят на участниците от цялата страна, разпределени в три възрастови групи - до IV клас; V – VII клас и VIII – XII клас. Младите поети и писатели писаха по темата  „Душата ми е стон“, посветена на 140 години от рождението на Пейо Яворов, а за журналистите „Знаеш ли ти кои сме?“ с посвещение на 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

Трима режисьори се борят за приз на името на "Слави Шкаров"

Компетентно жури с председател доц. д-р Руси Русев изчете и оцени всички творби от двата раздела и определи най-добрите. Отличените деца и младежи ще получат дипломи, плакети и предметни награди, осигурени от спонсори.

В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, Балетно студио „Арт денс класик“ и Детска вокална група „Слънце“. Входът е свободен.