/ Община Русе
Вчера в Доходно здание се състоя церемонията по награждаване на отличените в шестото издание на Конкурса „Дунавски Лимес - годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2018“. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който беше и водещ на събитието, и други.

Победителят във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ открива самостоятелна изложба

В началото на церемонията кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите в Голямата зала на Доходно здание, благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в нашия град.

По време на официалната церемония снощи, кметът Пламен Стоилов награди водещите фирми, работещи в областта на туризма, с плакети и грамоти „ДУНАВСКИ ЛИМЕС“. Тази година отличените отново бяха избрани чрез онлайн гласуване и в конкурса участваха всички места за настаняване, заведения за хранене и развлечение, сдружения и институции, провеждащи събития, свързани с туризма и туристически агенции и туроператорски фирми, опериращи на територията на община Русе.

Целта на събитието е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. За празничното настроение допринесоха мажоретен състав „Екстрийм“ и балет „Импулс“, а специални гости бяха Калин Вельов, Амазония Денс Проджект и Джулия Мартинс.

Наградените тази година са: В категорията Апартаменти за гости на 2018 - “МИЛЕНИА” В категорията Къща за гости на 2018 - “РЕЗИДЕНС ХАУС РУСЕ” В категорията Стаи за гости на 2018 - „МИРА СОЛ“ В категорията Пансион на 2018 - „РУСЧУК“.

Наградиха победителите в петото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“

В категорията Хостел на 2018 - “ЛА МЕЗОН” Мотел на 2018 - „ХАНЧЕТО“ Семеен хотел на 2018 - “СИТИ ХАУС” В категорията Хотел на 2018 - “РИГА” За популяризиране на гр. Русе като център за култура, изкуство и развитие на млади таланти - Специална награда за Общински младежки дом – Русе За бързо развиващ се продукт и иновативен мениджмънт при местата за настаняване – Би енд Би ТРЪСТ Най-добро заведение за бързо обслужване на 2018 - “ПИКАДИЛИ” Най-добра кафе - сладкарница на 2018 “ДЕТСКИ КЪТ” Нощно заведение на 2018 - КУИН НАЙТ КЛУБ Ресторант на 2018 с най-много отчетени гласове - ресторант „КРАЛСКА ЗАКУСКА“ Най-добра туристическа агенция или туроператор за 2018 - „Вени Травел“.

Директорът на професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ г-жа Ренета Вълева получи специалната награда „За развитие на регионалния кулинарен туризъм и качествено обучение на кадрите в туризма“, а шеф Петър Атанасов получи награда „За цялостно развитие на кулинарното изкуство“ за това, че развива кулинарията, налагайки местните продукти и вкусове".