Над половината социални заведения на газ в готовност за алтернативно отопление
Над половината социални заведения на газ в готовност за алтернативно отопление / netinfo
Повече от 50% от социалните заведения, отопляващи се на газ, са с готовност за преминаване към алтернативно отопление с течни горива или ток. В останалите заведения се извършват ремонтни дейности за подготовка към преминаване на алтернативно отопление, ако бъде спряно газоподаването. Това съобщиха от Общината в Русе след заседание на кризисния щаб за ситуацията с газовата криза. По информация от директорите на училища, детски градини и детски ясли, засега всичко в тази сфера е нормално.

Община Русе осигури целеви средства в делегираните бюджети за учебните и детските заведения за потребностите, които биха възникнали при спиране на газоподаването. По преценка на всеки директор ще става разплащането и покриването на разходите при евентуална криза, а също и осигуряване на необходимия минимум от течни горива.

До края на седмицата всички учебни и детски заведения на територията на общината ще имат възможност за преминаване към алтернативно отопление, за да не се допусне прекъсването на учебните занятия.