/ Агенция
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР откриха 14 360 къса - 718 кутии цигари в тайници на два пътнически микробуса и в лек автомобил, при митнически проверки в районите на  "Дунав мост" - Русе и "Дунав мост" - Видин през последните дни, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Откриха близо половин тон нелегален алкохол в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе (СНИМКИ)

И трите превозни средства са били управлявани от български граждани и са пътували  в посока от България към държави в Западна Европа. На 23 ноември, при митническа проверка в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе, митническите служители откриват във фабричната кутия за въздушния филтър и в отделение под пасажерска седалка на микробус  7160 къса цигари от различни търговски марки. Микробусът е пътувал от България за Германия.

Хванаха близо 100 кг хероин за 3,6 млн. лева на Дунав мост (СНИМКИ/ВИДЕО)

Други 4440 къса цигари са открити в багаж с лични вещи на шофьор на лек автомобил,
пътуващ от България за Франция, който е отклонен за щателна митническа проверка също в района на "Дунав мост" - Русе на 24 ноември.   

При трета митническа проверка на 20 ноември в района на ГКПП "Дунав  мост "- Видин, митническите служители откриват 2 800 къса цигари, укрити във фабрична кухина над левия калник на  пътнически микробус, пътуващ от България към Австрия.

Откриха контрабандни дрехи и парфюми на Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

Иззетите общо 14 360 къса
- 718 кутии цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС .

По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.