Министър Ангелкова беше посрещната от римски войници при откриването на кръглата маса за туризма
Министър Ангелкова беше посрещната от римски войници при откриването на кръглата маса за туризма / netinfo
Ангелкова в Русе
94306
Ангелкова в Русе
  • Ангелкова в Русе
Над 5% е ръстът на туристите в Русе за миналата година. С над 11% се е повишил ръста на приходите от туризъм за същия период. Повече от 90 000 души са пренощували в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес е на посещение в нашия град.
 
По думите на Ангелкова за първите пет месеца на тази година над 40 000 души са посетили града ни.

Министър Ангелкова беше категорична, че е важно и тя лично ще подкрепи усилията на община Русе за промяна на Закона за водите и урегулиране на собствеността на крайбрежните ивици покрай Дунава за оформянето на градски плажове и зони за отдих Ангелкова в Русе за участие в кръгла маса за представяне на съвместен българо-румънски туристически маршрут в областта на римското наследство.  
 
Чрез създаването на смесени продукти, като съвместния българо-румънски маршрут "Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България", който беше представен от Николина Ангелкова, тя обясни, че целта на министерството на туризма е привличане на туристи от далечни пазари, като Китай, Индия и Япония. 11% от туристите, които идват в страната, я посещават с цел културно-исторически туризъм

"Над 3000 разрешителни за сезонни  работници от трети страни по правилника за трудовата мобилност и трудовата миграция има издадени до момента. 2900 са само от Украйна, като 1000 души работят в курорта Албена", съобщи министъра на туризма Николина Ангелкова в Русе. По думите й няма постъпили оплаквания към момента от хотелиерите и ресторантьорите във връзка с наемането на чужденците.