Кандидатстудентска борса организира РУ
Кандидатстудентска борса организира РУ / netinfo

Кандидатстудентска борса организират за първа година факултетите на Русенския университет. Тя ще се проведе в рамките на традиционните Отворени врати на 25 март в централното фоайе на Ректората от 13.00 до 15.00 ч. Всеки факултет готви собствен щанд, на който ще представя специалностите си и ще предоставя информационни материали за обучението по тях. Посетителите ще имат възможност да видят учебната и изследователската база на факултетите. Освен преподаватели, техни събеседници и гидове ще бъдат и студенти, които вече добре познават спецификата на специалностите, условията за подготовка, спорт и клубна дейност.

През предстоящата учебна година приемът в университета ще бъде по 42 специалности, сред които 6 нови: Топло- и газоснабдяване, Мениджмънт на качеството и метрология, Публична администрация, Информатика и информационни технологии в бизнеса, Социална педагогика и Електроинженерство (във Филиал Силистра).

Организаторите са подготвили томбола с награди. Голямата е цифров фотоапарат. Кандидатстудентската борса ще продължи през следващите дни във филиалите на университета - на 26 март в Силистра и на 27 март в Разград.