Изборните резултати в с. Червен също отиват на съд
Изборните резултати в с. Червен също отиват на съд / DarikNews, архив

Ново дело по жалба срещу избран на първи тур кмет е образувано в Русенския административен съд. Жалбоподателят е Иван Иванов от „Атака”, кандидат за кмет на русенското село Червен. Той оспорва решението на Общинската избирателна комисия, с което за кмет е обявена Татяна Тодорова от ГЕРБ.

В жалбата си Иван Иванов сочи множество нарушения на изборния процес, сред които неточно отчитане на действителните гласове, контролиране на вота, неправилно оформяне на протоколите в Секционната избирателна комисия.

Делото е насрочено за 11 ноември.

Днес в Русенския административен съд започнаха други две дела срещу избрани кметове. Първата жалба е от кандидат-кмет на с.Каран Върбовка Георги Иванов от ГЕРБ. Той оспорва изборът на Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за Община Две могили”.

Второто дело е по жалба на кандидат-кмета на с.Острица Лена Иванова (ГЕРБ) срещу избора на Йордан Йорданов също от МК „Единни за Община Две могили”. По първото дело съдът отхвърли искане за ръчно преброяване на бюлетините. Процесите продължават на 6 и на 10 ноември.