Хората от блок Теодора опитаха да възпрепятстват съдия-изпълнителите
Хората от блок Теодора опитаха да възпрепятстват съдия-изпълнителите / Дарик Русе
Хората от блок "Теодора" опитаха да възпрепятстват съдия-изпълнителите
77516
Хората от блок "Теодора" опитаха да възпрепятстват съдия-изпълнителите
  • Хората от блок "Теодора" опитаха да възпрепятстват съдия-изпълнителите

Собственици на жилища в блок „Теодора“ в кв. „Родина“ се събраха пред входа на сградата тази сутрин, за да възпрепятстват работата на съдия-изпълнителите, които дойдоха да описват имоти. Хората започнаха да вадят нотариалните си актове и да ги представят на съдия-изпълнителя Иван Хаджииванов с настояване да не се описват.

Напрежението ескалира, разменяха се остри реплики между двете страни. В крайна сметка Хаджииванов покани хората, които му донесоха нотариалните си актове в кантората си, за да разговарят и остави колегите си да описват другите жилища. Дълго време те не бяха допуснати в сградата, като протестиращите искаха обяснение каква страна са в конфликта и защо не са били уведомени при покупката за ипотеката, която тегне върху имотите им.

По-рано сутринта на място е бил и строителният предприемач Явор Блъсков, чиито проекти са блок „Теодора“ и сградата на бившето АОНСУ. Той е обяснил, че неговите имоти вече са описани и след продажбата им дълговете му към банка ОББ ще бъдат покрити. Според друг източник обаче, имотите му са на стойност около 500 хил. евро, а дългът му е в размер на над 2 млн. евро.

При това положение парите ще се търсят и от собствениците на жилища с ипотеки в двете жилищни сгради. В крайна сметка съдия-изпълнителите започнаха опис на жилища в блок „Теодора“, а хората започнаха да коментират какви ще са следващите им стъпки, за да защитят имотите си.

Чуйте част от емоциите в прикачения файл.